Webdiving titel

 

 

 

 

Skinny diver youthJeugdduiken

Lange tijd was de leeftijd waarop iemand kon beginnen met duiken vastgelegd op 14 jaar. Onder die leeftijd Jeugdduikenwas duiken slechts mogelijk mits speciale toestemming van een duikgeneesheer en onder de verantwoordelijkheid van één van de meeduikende ouders. Deze beperking was ingegeven door een gebrek aan kennis betreffende de invloed van het duiken op de fysieke en mentale ontwikkeling van het kind. Door bijkomend onderzoek werd deze leeftijdslimiet naar beneden gebracht tot 7 jaar. Omdat geen enkel kind hetzelfde is, laat de Nederlandstalige Liga voor Onderwateronderzoek en –Sport (Nelos) duiken toe vanaf 8 jaar.

Jeugdduiken tot 14 jaar gebeurt onder strikte voorwaarden. Niet alleen moet er met aangepast materiaal gedoken worden, maar ook de diepte en de duur worden beperkt in functie van de leeftijd en het behaalde brevet. Logo jeugdduiken

Brabo op de StipIn een jeugdduikschool, erkend door Nelos, verzorgt een enthousiast jeugdduikschoolteam de opleiding van beginner (alleen kunnen zwemmen is een voorwaarde) tot Gouden Dolfijn (evenwaardig met het 1* duikbrevet bij volwassenen). We brengen ieder kind stapje bij stapje dichter bij de nodige vaardigheden zodat het op een veilige manier kennis met de wonderen van de onderwaterwereld kan maken.  We hebben immers tot doel de jeugd op een aan hen aangepaste manier te laten deelnemen aan de duiksport. De kinderen krijgen op een pedagogisch verantwoorde manier inzicht in alle aspecten van de duiksport en het onderwatermilieu. Het jeugdduiken leert de kinderen zichzelf te beheersen en te gedragen in een vreemde omgeving, lichamelijk en mentaal. Het bevordert het zelfvertrouwen door nieuwe uitdagingen aan te gaan.panathlon 

Het jeugdduiken is dus niet enkel een middel om aan sport te doen maar draagt bij tot de volledige ontwikkeling van het kind. En natuurlijk doen we dit alles in een losse en plezante sfeer. Leren en spelen gaan hand in hand.

Kijk ook of de jeugdduikschool de Panathlon verklaring ondertekend heeft en in de praktijk brengt.

breveruitreiking

Heeft je kind interesse?

Neem contact met een jeugdduikschool op en laat hem of haar eens proeven tijdens de trainingen in het zwembad. Je kind mag als kandidaat-jeugdduiker 4 maal meestal vrijblijvend oefenen. Of neem deel aan een initiatie! Maar wacht niet te lang, want er zijn veel kandidaten (flyer jeugdduiken).

Indien je ouder dan 14 jaar bent, val je niet uit de boot. Vanaf die leeftijd kan je een duikopleiding bij de volwassen duikers volgen.

En als echte duikers gaan we na veel oefenen in het zwembad duiken in open water. Inderdaad, we blijven niet beperkt tot het zwembad. We gaan echt duiken!

Een getuigenis:

'Hey,
Ik ben Amber, een jeugdduikster.
Al van m’n 8 duik ik.
Het is echt een super sport!
Eigenlijk helemaal niets om schrik voor te hebben.
De eerste keer is altijd spannend, maar dat vlot zeker!
En die prachtige onderwaterwereld, al die vissen!
Echt de moeite!
Kom dus zeker eens proberen!
Tot gauw!'
Amber (Gouden Dolfijn)

Bekijk ons jaaroverzicht 2011 aan de hand van een fictive duik op YouTube!

Op YouTube

Een montage van foto's genomen tijdens het duikseizoen 2012.

Een montage van foto's genomen tijdens het duikseizoen 2011.

Zonder muziek (indien die met muziek geblokeerd is, maar minder leuk)

 

Publiciteit

Naar boven

ZwembadduikenZwembadduiken   
ZwembadduikenZwembadduiken
ZwembadduikenZwembadduiken

Onze sponsors

ScubaService

Logo ProvAnt

Jeugdsportfonds Antwerpen

Naar boven