Webdiving titel

Soloduiken

Verhandeling

Als onderdeel van de weg naar mijn 3*I titel schreef ik een verhandeling over soloduiken. In dit kader organiseerde ik een opiniepeiling over soloduiken in België.

Via e-mail en deze website zocht ik duikers die op een 30-tal vragen wouden antwoorden. Meer dan 350 formulieren zijn bij mij toegekomen. Aan iedereen die een formulier ingevuld heeft een dikke dank-je-wel!

No buddy

Het resultaat van deze opiniepeiling heb ik in mijn verhandeling verwerkt. Op 14 mei 2006 verdedigde ik deze met succes.

Als tegenprestatie beloofde ik aan iedereen die deelnam dat ik ze mijn verhandeling zouden kunnen lezen. Ik kom deze belofte na!

Hieronder vinden jullie beide documenten. De deelnemers werden allemaal via e-mail verwittigd zodat ze het resultaat op deze pagina kunnen lezen.

Ik wil wel de lezer verwittigen dat deze documenten mijn persoonlijke mening is en op geen enkele manier NELOS als federatie verbindt. Het feit dat ik slaagde in de verdediging verandert hier niets aan.

Indien je commentaar op mijn verhandeling hebt, aarzel niet me te contacteren. Het is niet omdat mijn verdediging voorbij is, dat het onderwerp mijn niet meer interesseert.

Graag je reacties mailen naar mijn e-mail adres op de contactpagina.

Op de pagina voor 3*I vind je ook verhandelingen van andere kandidaten.

NOB wijdde in september 2014 een artikel aan soloduiken in hun bondsblad. Mijn werk werd als referentie vermeld.

 

no solo in pool

En verder?

Mijn verhandeling was maar een start. Er is nog een hele weg te gaan alvorens soloduiken een aanvaarvaarde discipline wordt.

Maar we moeten nog aan de weg verder tmmeren!

Zie ook Groep Soloduiken op facebook.

Cursus soloduiken in België?

 

Hoe ver staat het nu anno 2015?

Soloduiken is bij Nelos nog steeds een heet hangijzer. Ondanks een poging, is er nog geen consensus.
In 't kort: officieel wordt soloduiken niet door Nelos erkend.

 

In ’t lang:

Naar boven

Foto bovenaan: fotograaf Ivo Madder

www.seamasters.be

Foto soloduiker: fotograaf www.xplore360.com

CC2006-2023 Webdiver