Webdiving titel

Sportduiken

Welke federaties?

Systeem PADI (www.padi.com) is een commercieel systeem waarbij je voor een opleiding betaalt. In deze prijs is normaal gezien alles inbegrepen: cursusgeld, huren materieel, cursusboeken, … Hierdoor valt het ietsje duurder uit. Er zijn ook andere minder bekende federaties die dergelijke cursussen aanbieden (zie lijst 'duikfederaties').

Systeem CMAS (www.cmas.org of www.nelos.be) is een systeem van vrijwilligers, waardoor het op termijn goedkoper is. voorwaarde is wel dat je lid van een club wordt en dat je over eigen materieel beschikt, door aankoop of huur. Er zijn echter ook duikwinkels die een dergelijke opleiding geven onder de naam CDC. Om te weten welke winkels dit aanbieden, kan je bellen naar het secretariaat van Nelos.

 

Proeflessen en initiatie duiken

In onze duikschool voor volwassenen en jeugd kan je steeds proeflessen volgen. Deze lessen zijn echter geen initiatie duiken, maar gewone lessen. Daarnaast organiseren we echte initiaties. Dit gebeurt in het kader van Sport Na School (SNS) of als activiteit tijdens de vakantiemaanden.

Maar er zijn nog mogelijkheden zoals initiatielessen in school, persoonlijke begeleiding bij een open water duik, ...

 

Goede instructiefilmpjes

 

Foto bovenaan: fotograaf Edwin van der Sande

Naar boven

CC2006-2023 Webdiver